VİŞNE ŞURUBU ve VİŞNE MARMELADI
2 farklı tarif denedim
1. si Emine Beder kitabından :
1kg vişne
3 su bardağı şeker
2 çorba kağı limon suyu
Vişneler yıkanıp ayıklandıktan sonra , ezilerek süzgeçten geçirilir , şeker ile 5 dk. kaynatılır ve limon suyu eklenip 5 dakika daha kaynatılıp soğutulup şişelenir. Buzdolabında saklanır , içileceği zaman üzerine su eklenerek servis edilir .
Bana göre pek tatlı oldu !!!!
2. si :
1 kg vişne
1 su bardağı şeker
Vişneler yıkanıp ayıklandıktan sonra , rondoda çekilir, süzgeçten geçirilerek şekere eklenir ve şişelenir.
Her iki tarifi de denedim , artan posalara 1 su bardağından 1 parmek eksik şeker katarak kaynattım , ocağı kapatmadan biraz limon ekledim. Birer kase vişne marmelatım oldu bence çokta lezzetli oldu :)
1. si Emine Beder kitabından :
1kg vişne
3 su bardağı şeker
2 çorba kağı limon suyu
Vişneler yıkanıp ayıklandıktan sonra , ezilerek süzgeçten geçirilir , şeker ile 5 dk. kaynatılır ve limon suyu eklenip 5 dakika daha kaynatılıp soğutulup şişelenir. Buzdolabında saklanır , içileceği zaman üzerine su eklenerek servis edilir .
Bana göre pek tatlı oldu !!!!
2. si :
1 kg vişne
1 su bardağı şeker
Vişneler yıkanıp ayıklandıktan sonra , rondoda çekilir, süzgeçten geçirilerek şekere eklenir ve şişelenir.
Her iki tarifi de denedim , artan posalara 1 su bardağından 1 parmek eksik şeker katarak kaynattım , ocağı kapatmadan biraz limon ekledim. Birer kase vişne marmelatım oldu bence çokta lezzetli oldu :)
Yorumlar