Kışlık Hazırlıklara Devam Dolmalık Biber ve Menemenlik Domates

Biber dolmasını doldurup öyle saklamak istedim ama  bu tip işlerden anlayan adanalı becerikli arkadaşım bunu tavsiye etmedi.Aslında geçmişte artan dolmalık harcımı dondurmuştum sonra kullandığımda sayın kocam o dolmayı yemedi.Pirinçler çok fena idi.Bu tecrübemden dolayı banada mantıklı geldi bende biberlerimi pişirmeye hazır hale getirdim iyice kurumasını bekledikten sonra torbaladım.İlk defa deniyorum eğer lezzette bir değişiklik olmaz ise müthiş bir kolaylık olacak benim için















 Kaynatmadan menemen konservesi Tarifini Cahide &Jibek ten aldım, bunuda ilk defa denedim , dilerim çok güzel olur.Gerçi tahminimden çok az oldu dolayısı ile bir kavanoz ağzına kadar dolmadı , onu bu hafta tüketicem ....
Tencereye biraz sıvıyağ koyun ve küçük doğradığınız biberleri içine atın .Biraz sararttıktan sonra doğranmış domatesleri ve tuzu ilave edin.
Menemen kaynamaya başladıktan yaklaşık 10-15 dakika sonra hala kaynıyorken temiz kavanozlara boşluk kalmayacak şekilde doldurun
Kavanozların ağzını yıpranmamış kapaklar ile sıkıca kapatın ve hemen kuru bir yere ters çevirin
İyice soğuyana kadar , hatta en az 24 saat o şekilde bırakın,kapakların ortası içe çökmüş olmalı.Daha sonra düz olarak yerleştirebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dikiş Makinamın Çözülmüş Sırları :)

Çaydanlık Örtüsü

KISIR ve MERCİMEK KÖFTESİ