FIRINDA BALIK

Bu tarifi yine SULTANPARK İlke Hanımdan öğrendik.Çünkü pişirdiği balıklar enfes oluyordu.Ne yazık ki ben balık elleyemiyorum nedendir bilemem ?? Tembellik de olabilir , hiç pişirmediğimden olabilir , ölmüş birşeyi tutmak hoşuma gitmiyor olabilir :( Kafası üstünde servis edilen balığı yemektende hoşlanmıyorum.ŞIMARIKLIK tan mıdır nedir bilemem ama :) Bizim evimizde balıkları sayın kocam pişirir , hem öyle güzel yapar ki canınız çeker valla :) Güzel ve leziz balık yemeğe beni öyle alıştırdı ki canı sağolsun lokantada balık yemek istemiyorum.Anladığım kadarı ile işin sırlarından biri balığı temizlemek çünkü temizlerken o kadar dikkatli ve uzun uzun çalışıyor ki kocacın :)Hangi balığı pişirse lokum oluyor lokummmm
Gelelim fırında tuzlu balığa , fırın yüksek ısıda uzun süre ısıtılıyor , bir sır da bu imiş :) Tepsiye yağlı kağıt seriliyor , önce yuvarlak halka doğranmış soğanlar diziliyor , üzerine yine dilimlenmiş patatesler , en üstte özenle temizlenmiş balık,balığın üzeri bıçak ile çiziliyor , az bir zeytinyağı gezdirdikten sonra bolca tuzlanıyor , neredeyse üzeri tuz ile kaplanıyor .Vee fırına .Fırından çıktığında tuzlu derisi kolayca ayrılıyor , patatesler şahane oluyor süper mi süper :) yanına birde bol limonlu salata oldu mu daha ne ister insan :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dikiş Makinamın Çözülmüş Sırları :)

Çaydanlık Örtüsü

KISIR ve MERCİMEK KÖFTESİ