Bir et pişirme şekli

Emine Beder'in kitabın da gördüm bu tarifi , başlık enteresan geldiği için denemeye karar verdim , iyiki de yaptım , 5-6 sefer pişirdim her seferinde beğenildi.
Eti bir de böyle pişirmeyi deneyin !
Parça eti tencereye alın.Üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ilave edin.Arpacık soğanları veya piyaz doğranmış soğanları etin üzerine ekleyin.Sıvı yağı azar azar ilave edin.Tencerenin ağzını kapayın , etler suyunu çekip sadece yağı kalana dek pişirin , inmesine yakın tuz karabiber ekleyin.
Ben yağ olarak zeytinyağı kullanıyorum , kısık ateşte yaklaşık 1 saatte pişiyor ve tencerem Essenso dan aldığım Green tencere.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dikiş Makinamın Çözülmüş Sırları :)

Çaydanlık Örtüsü

KISIR ve MERCİMEK KÖFTESİ